FORGOT YOUR DETAILS?

Izdana publikacija o vlogi civilne družbe v t. i. begunski krizi 2015/2016

by / Thursday, 26 October 2017 / Published in Aktualno clovekove-pravice

Pravno-informacijski center nevladnih organizacij – PIC je v sodelovanju s platformo SLOGA pripravil publikacijo o vlogi civilne družbe v t. i. begunski krizi 2015/2016,  ki predstavlja koordinacijo nevladnih in humanitarnih organizacij kot primer dobre prakse usklajenega odziva civilne družbe na begunsko krizo ter na kratko oriše situacijo v ostalih državah, ki sodelujejo v projektu Balkan Refugee Trail.

PIC je partner v projektu Balkan Refugee Trail, v sklopu katerega je bila pripravljena publikacija o vlogi civilne družbe v begunski krizi. Slovenski prispevek predstavlja koordinacijo nevladnih in humanitarnih organizacij, aktivnih na področju oskrbe ter integracije migrantov, kot primer dobre prakse usklajenega odziva civilne družbe na potrebe oskrbe, ki so nastale v času povečanega prihoda migrantov in beguncev čez ozemlje Slovenije, kot tudi skupnega zagovorništva ter ozaveščanja s ciljem krepitve podpornih ukrepov za integracijo migrantov in beguncev.

Publikacija je bila pripravljena na podlagi primerjalne raziskave z naslovom Crisis of solidarity and responsibility? A Multinational Analysis of Civil Society Contribution 2015–2017, pripravljene v okviru projekta Balkan Refugee Trail, katerega nosilec je Interkulturelles Zentrum, izvajalo pa ga je 8 partnerskih organizacij (raziskavo je sofinancirala Evropska unija v okviru programa Evropa za državljane). Publikacija je bila izdana v okviru projekta Strengthening NGO efforts for Migrants and Refugees, ki ga ob podpori Veleposlaništva Združenih držav Amerike v Ljubljani izvaja platforma SLOGA.

Publikacija v slovenskem jeziku

Publikacija v angleškem jeziku

 

 

TOP