FORGOT YOUR DETAILS?

Med mejnim nadzorom in omejevanjem svobode posameznika – javna razprava o predlogu Zakona o tujcih

by / Thursday, 12 January 2017 / Published in Aktualno clovekove-pravice

Vlada RS je dne 5. 1. 2017 v Državni zbor Republike Slovenije v sprejem po nujnem postopku poslala predlog Zakona o tujcih. Ministrstvo za notranje zadeve, ki je zakon pripravilo, pred tem javne razprave o predlogu ni opravilo. Javna razprava je eden od ključnih elementov demokratičnega zakonodajnega postopka, zato je še posebej potrebna ravno ob zakonskih predlogih, ki po mnenju številnih pravnih strokovnjakov posega v nacionalno, evropsko in mednarodno pravo na področju zaščite beguncev.

Pravno-informacijski center nevladnih organizacij – PIC zato vabi na javni dogodek, kjer bodo svoja stališča glede predloga predstavili in soočili pravni strokovnjaki iz akademskih ter nevladnih vrst, predstavnik Visokega komisariata ZN za begunce v Sloveniji, varuhinja človekovih pravic, odločevalci in predstavniki zainteresirane javnosti.

Javna razprava bo potekala dne 17. 1. 2017 ob 14. uri v prostorih Narodnega muzeja Slovenije – Metelkova (Maistrova ulica 1, Ljubljana; vhod s ploščadi Muzejske četrti Metelkova). Razprava bo moderirana.

Vabilo na javno razpravo o predlogu Zakona o tujcih, 17.1.2017

 

TOP