FORGOT YOUR DETAILS?

PIC je zagnal brezplačno Zeleno svetovalnico

by / Monday, 17 December 2018 / Published in Aktualno: Varovanje okolja

V okviru projekta Zagovorniki okolja, ki ga izvajata Pravno-informacijski center nevladnih organizacij – PIC in IPoP – Inštitut za politike prostora, je vzpostavljena Zelena svetovalnica – neodvisna pravna svetovalnica za vprašanja s področja varstva okolja ter urejanja prostora.

Zelena svetovalnica je neodvisna pravna svetovalnica, namenjena dajanju pojasnil in nasvetov vsem, ki se aktivno ukvarjajo s problemi varstva okolja, ohranjanja narave, urejanja prostora ter prostorskega načrtovanja, predvsem pa zainteresiranim posameznicam in posameznikom, civilnim iniciativam ter nevladnim organizacijam. V pomoč vsem zainteresiranim so na prenovljeni spletni strani Zagovorniki okolja na poljuden način predstavljeni sistemi varstva okolja, narave in prostora, postopki, v katerih lahko javnost sodeluje in pravna sredstva, ki jih lahko uporabijo nevladne organizacije s statusom delovanja v javnem interesu na določenih področjih, civilne iniciative in prizadeti posamezniki ter procesna pravila in pogoji teh postopkov.  Zelena svetovalnica pa je namenjena vsem zainteresiranim, ki se ukvarjajo s problemi varstva zdravega življenjskega okolja in trajnostnim urejanjem prostora. Odgovore bodo dobili v roku 5 delovnih dneh.

Prenovljeno spletno stran in Zeleno svetovalnico smo zagnali v partnerstvu z IPoP v okviru projekta Zagovorniki okolja, ki ga financirata Eko sklad in Ministrstvo za okolje in prostor ter projekta Zagovorniki okolja – Zelena svetovalnica, ki ga financira Ministrstvo za okolje in prostor.

TOP