Predstavljamo novo publikacijo Štoparski vodnik po varstvu okolja, prvi zares poljudni vodnik s področja varstva okolja, ki je digitalen in prosto dostopen za vse.

Štoparski vodnik po varstvu okolja je namenjen vsem, ki se s težavami varstva okolja srečujejo v praksi in vsem, ki jih področje zanima, saj lahko prav vsakogar usmeri k prvim korakom do učinkovitega varstva pravice do zdravega življenjskega okolja. Ali kot piše v Uvodu:

Pred vami je priročnik, ki bo odgovoril na vaša vprašanja o tem, kako se lotiti reševanja okolja in narave. Na avanturo se odpravite kot štoparica ali štopar, in ko se boste orientirali po pokrajini okoljskih zagonetk, lahko prosite za pravni nasvet tudi Zeleno svetovalnico ter krenete v akcijo. Vsako dejanje šteje!

Štoparski vodnik po varstvu okolja je pripravil PIC – Pravni center za varstvo človekovih pravic in okolja v sodelovanju z Zagovorniki okolja ob podpori Veleposlaništva Kraljevine Nizozemske.

Avtorji: Aljoša Petek, Senka Šifkovič, Polona Lamut, Anja Ovnik Brglez, Špela Šuštaršič.

Oblikovanje: Nejc Trampuž in Metka Knap O vodniku lahko berete tudi v Deluali pa prisluhnete Aljoši Petku v podkastu Okoljske zgodbe, ki ga pripravlja Eko krog.

Želimo vam uspešno štopanje!