Večer v petek, 22. marca, je bil v pisarni PIC – Pravnega centra za varstvo človekovih pravic in okolja vse prej kot običajen. Povezali smo se z ekipo organizatorjev Kavč festivala 2024 in v naših prostorih gostili enega od dogodkov v sklopu festivala.

Pri nas so tako pred publiko okoli 20 poslušalcev muzicirali Brothers of d’light & Friends oz. Kristjan Hacin, Nils Rošker, Joliette Anžlovar in Leon Z. Slabe. Zvrst glasbe, ki so jo izvajali, je folktronika.

Kavč festival je letos potekal devetič, in sicer od 18. do 24. marca, glasbeni in drugi dogodki v sklopu festivala pa so se zvrstili v različnih krajih po Sloveniji, ne le v Ljubljani.

Pomemben element festivala so tako imenovani skriti dogodki, ki jih je bilo po navedbah organizatorjev približno 170. Ti dogodki so potekali v dnevnih sobah, rastlinjaku, predavalnici, domačiji, garaži, pa med drugim tudi – kot pri nas, v pisarni. Udeleženci teh dogodkov so šele ob rezervaciji vstopnice izvedeli, kje bo dogodek pravzaprav potekal. Povedano drugače: ob rezervaciji karte so vedeli le, kdaj bo nastop in makro lokacijo, informacije o točnem naslovu pa so dobili ob rezervaciji.

Poleg tega pa je Kavč festival, tako organizatorji, potekal tudi v klubih ter kot intervencija v javni prostor (Halo Muska), radio (Kavč Live) ter socialno angažirana platforma (Kavč za vse).